Når barnet startar i barnehagen

Når barnet startar i barnehagen for fyrste gong er det ein milepæl i livet deira. For at barnet får ein god og trygg start i barnehagen gjer personalet i barnehagen dette:

• I samarbeid med foreldra gjer personalet starten god og trygg.
  • Tilpassar rutinar og organiserer tid og rom slik at barnet får tid til å bli kjent, etablere relasjonar og knyte seg til personalet og til andre barn.
  • Har tett oppfølging den fyrste tida, slik at barnet opplever tilhøyrsle og føler at det er trygt å leike, utforske og lære.
  • Har oppstartssamtale med foreldra

Akasia Valen barnehage har utarbeida ein rutine for dette som foreldra får tilsendt i god tid før oppstart. Her er det laga ein plan på korleis barnehagen ynskjer at tilvenninga i barnehagen skal vere. Dette er eit godt hjelpemiddel for ei god tilvenning i barnehagen.