Leik i barnehagen

Leik er ei grunnleggjande livs- og læringsform. Typisk for leik er at den er indremotivert. Den er ofte forbundet med spenning og lyst og har difor sterk tiltrekkingskraft for barn. Barn i leik sett verkelegheita til side.

Gjennom leiken lærer barna seg sjølv og sin omverden å kjenne. Den bidrar til allsidig utvikling og gjev grunnlag for læring på alle områder. Når barna leiker gjer dei erfaringar, utforskar, prøver ut, får kunnskapar og utviklar sjølvtillit.

Leik er eit viktig kultur- og samfunnsfenomen, og er et hovudelement i barnekulturen.

I Akasia Valen Barnehage står leiken sentralt og blir anerkjent. I barnehagen gjer me gode vilkår for leik, vennskap og barna sin eigen kultur. Leiken er ein arena for utvikling og læring.

Gjennom leiken bidrar barnehagen til at alle barn opplever glede, humor, spenning, engasjement og trivsel.