Trafikksikker barnehage

Akasia Valen barnehage er godkjend som ein Trafikksikker barnehage.

Trafikksikker barnehage er eit konsept som er utarbeidd for å sikre at trafikktryggleiksarbeidet til barnehagen oppfyller krava i lover og forskrifter.

Barnehagen har ansvar for tryggleiken til barna, og det er mange måtar å knyte trafikkopplæring til arbeidet vårt i barnehagen.

Trafikkopplæring i barnehagen vår:

• Barna og vaksne brukar refleksvestar når dei er på tur ute i trafikken.
  • Barna lærer trafikkreglane for fotgjengarar.
  • Barna lærer å bruke sansane sine i trafikken.
  • Barna lærer å bruke bilbelte, sykkelhjelm og refleks.
  • Dei vaksne er rollemodellar og har ansvar for at barn utviklar evne til refleksjon og risikoforståing, t.d. når ein skal gå over vegen.
  • Barnehagen har i nært samarbeid med foreldra hovudansvaret for å lære barna korleis dei skal opptre som fotgjengarar i trafikken, og for å gjere dei klare til å ferdast på skulevegen.
  • Trafikksikkerheit blir tatt opp med foreldra på foreldremøte kvar haust.
  • Barnehagen gjennomfører jamlege risikovurderingar knytt til trafikksikkerheita ved barnehagen sin parkeringsplass og trafikk utanfor barnehagens område.
Nettløsning levert av Digitalbyrået Arego Personvern